Sungur
kayıt sildiricem bilgisi olan bi yardım.
Taga
omü ye yeni kayıt yaptırdım bölümüm rts. dgs ile geldiğim için muafiyet derslerini seçmem gerekti, iletişim fakültesine gidip, formları doldurup seçtim.bildiğiniz gibi ders kayıtlarını yapmadan uzaktan eğitim alamıyorum. ders kayıtlarını yapmam için de muafiyet derslerimin onaylanması gerekiyor fakat hala onaylanmadı. kısa zaman için de onaylanır dediler bekledim fakat süre uzadı. derslerden baya geri kaldım. sistemin aksaklığı yüzünden ders göremiyorum. lütfen bana rts 1 den bir öğrenci ulaşabilir mi? ve ya biri rts derslerine giren bir öğretmenin iletişim bilgilerini yollayabilir mi?
Beypazari
arkadaşlar herkese günaydın, çap yedekten kayıt ile ilgili sorularım var, bilgili kişiler mesaj atabilir mi? teşekkürler.
Yigito
allah'ını seven biri bana yardım etsin obs ye giriyorum ders alacağım ama anadal danışmanı bulunamadı diyor ve haftalık ders programına tıkladığım zaman kayıt bulunamadı diyor peyzaj bölümüne yeni geldim biri yardım edebilir mi?
xxx
of omüdedikodu of , askerlik bitti çalışma hayatı derken baksana kaç yıl geçmiş. ama aynı zamanda sitede geliştirdi kendini baksana :) 2012 yılında kampüse ilk geldim, karadeniz erkek yurduna kayıt yaptırdım. neyse işlemler bitti, sigaramı yaktım bekliyorum otobüs gelmesini, ben nereden bileyim ring'in bedava olduğunu :)) ya dedim bu ne rezillik millet para veriyor birde balık istifi gibi doluşuyor içeri :) öyle böyle derken yavaş yavaş bende alıştım, önce yer bulmaya, sonra tutunmaya, sonra yer bulmaya.. ama en güzelleri omünün girişinden yukarı doğru çıkarken deniz manzarası, birde karadeniz yurdundan arkadaşlarla ve aynı zamanda bizden yaşça büyük abilerimizle ettiğimiz muhabbetler. abi dediğim onlar değil adam o zamanlarda 32 yaşında biz 18 19 tıfılız ne diyeyim şimdi dimi :) tabi yurtta kalıyorsun ama özünde yurdu yurt yapan kendi arkadaşların, daha sonra baktım herkes gitti ben kaldım, kız (sosyal) arkadaşım ile eve çıktım. orası tam ayrı bir macera :) terasta kalıyorduk alabildiğine kişi alıyordu zaten.. her anıyla her dakikası ve her günü ile omü olsun samsun olsun paha biçilemez. çalışmaktan kafamı kaldırıp bunları yazmam bile beni çok motive etti, sizleri de mutlu etti ise ne mutlu bana:) birkaç resim bırakmak isterim. hepinize iyi günler:) resimler simit parkın orası dışı branda ile kapanmadan önce, diğeride yaz okulu parası çıkarmak için yaptığımız iş, ve tabiki kaldığımız çatı katı :d, son olarak klima ile sıcaklığı kırmanın bize faturası :(
melihsen2
kayıt sildirme işi nasıl yapılıyor?öğrenci kartı yerine yök öğrenci belgesi geçer mi
King
ilkadım piazza'dan omü merkez kampüse yürüyerek nasıl gittim
-yıl 2016 kayıt için omü'ye gelmiştim. samsunu tanımadığım için gezmekte istiyordum 9:30 civarı bandırma vapurundan yürümeye başladım sırasıyla cumhuriyet caddesinde yemek yiyip daha sonra sahil yolunu takip ederek sheraton otelini geçip atakum sahil istikametinden devam edip güzel sanatlara vardım. bahçede çay içip fakültedeki bütçü gençliğe sorular sorup maps yardımıyla yeni bir rota belirledim. uzun bir yürüyüş sonucu merkez kampüse vardım akşama doğru yaşam merkezine r11 kalabalıklığından dolayı yürüyerek çıkıpkaydımı yaptırdım yaklaşık 12 saat sürdü yolculuk. dönüşte tramvaya kadar yürüyerek indim. oradan otogara araçla gittim buda böyle bi anımdır.
Omü Dedikodu
omü 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz dönemi ders kayıt takvimi;
depresyondayim
kayıt olmaya gittiğimde iki çocuk içeri girdi ve biri dedi ki “bu ne böyle lise gibi az sonra istiklal marşı okumak için sıraya giricez sanki”. haklıydı.
depresyondayim
gidem de okula kayıt olam bu yağmurlu havada, deli dürttü çünkü beni başka gün kalmadı :d
hipokratinyegeni
kayıt döneminin gelmesiyle bunu hortlatayım...
hipokratinyegeni
gençler fakültenize en rahat yurdu aramayın, daha sonra gider kampüste bir yurda yerleşir pişman olursunuz bakın :d sahilde yürüyebilmek için otobüse binmek falan üzücü yani. okula sürekli gitmeyeceksiniz zaten ve hayat atakum da dönüyor gerek sahil olsun gerek bütün mekanlar olsun orada yani. önceliğiniz türk-iş ve yenimahalle arası bölüm olsun. samsun da ulaşım sıkıntı değil zaten otobüse binince 15 dk da okulda oluyorsunuz
barisozcan
özel emin angın yurdunda kalan, bilen, duyan var mı? nasıldır acaba kayıt yaptırmayı düşünüyorum
ordinaryus
http://oidb.omu.edu.tr/tr/content/ba%C5%9Fvuru-kay...

öyle güzel bir kılavuz yayınlamışlar ki sorularıma yanıt bulamadım. lletişim fakültesi radyo tv için 19 ağustosta çarşamba kampüsüne gitmem gerekiyor ama hangi belgeleri istiyor kayıt yapmak için( lise diploması vb) . e devletten kayıt yaptıramadım çünkü liseden 2005 yılında mezun oldum. aynı zamanda y lisansta tez dönemindeyim bu durumda katkı payı ödemem gerekiyor. var mı bilgisi olan dostlar üstüme belge bilgisi atın :)
ordinaryus
burada paylaşan olmamış ya da ben bulamadım.

omü 2019- 2020 akademik takvim
* lisans - önlisans bütünleme uygulayan birimler (tıp,diş,hukuk, veteriner fakülteleri hariç)

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* lisans - önlisans bütünleme uygulamayan birimler (tıp,diş,hukuk, veteriner fakülteleri hariç)

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* lisansüstü

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* tıp fakültesi

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* diş hekimliği fakültesi

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* ali fuad başgil hukuk fakültesi

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* veteriner fakültesi

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* yabancı diller yüksekokulu

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* uzem lisansüstü

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* uzem ebelik lisans tamamlama

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* uzem önlisans / lisans

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

* 2019-2020 eğitim öğretim yılı uluslararası öğrenci sınavı (omü-yös) başvuru, değerlendirme ve kesin kayıt takvimi

http://oidb.omu.edu.tr/sites/oidb.omu.edu.tr/files...

Omü Dedikodu
ladylazarus
iyi akşamlar, ders kayıt sisteminin çıldırttığı dedikodu sakinleri.. ben de tertemiz delirdim. dördüncü sınıf derslerinden biri aniden (?!) bizim döneme alınmış, alttan da dersim olduğu için fazlalık ' bir ' kredi yüzünden derslerimden birini alamıyorum. ben de bir bay hyde yaratacağım kendimden, zamanı geldi.

bugün kardeşim sınıfından bir çocuğa olan aşkını anlattı dfjgndf aşkı tarif ediş biçimi sahiden çok yalın ve güzeldi : ' bak abla, biliyorum çok saçma, kendime de '' hayır, sen onu sevmiyorsun '' diyorum ama ne yaparsam yapayım aklımdan çıkaramıyorum. onu düşünmemeye çalışsam da beynimin içinde dönüp duruyor. ' ve sevgisine vücut buldurma biçimi daha da hoştu : ' ikimiz de çocuğuz biliyorum, bu yüzden zaten sevgili olmak istemiyorum ama çok yakın arkadaş olalım istiyorum. ' hikayenin dramatik kısmıysa bunları bana anlatıyor oluşuydu djfgdf. on üç yaşındaki bir çocuğa aşkın esasında ne olduğunu anlatma gafletinde bulunmadım elbette.

yine de bir abla öğüdü olarak, patronumuz tommy' nin de anısına şunu şuraya iliştirmeyi görev bilirim. güzel geceler


Ailenizin Gayriresmi Doctoru
merhaba arkadaşlar!! sonunda beklenilen an geldi !! kongremize katılmak için yapmanız gereken tek şey sosyal medya hesaplarımızdan paylaştığımız linkten aktif veya pasif katılımcı formunu doldurmak. eğer sizler de bilimin eşliğinde hem eğlenmek hem değerli hoca sunumlarından faydalanmak ve bizlere katılmak istiyorsanız yapacağınız şeyi biliyorsunuz. hepinizi kongremize bekliyoruz.
kongre kayıt formu: http://bit.ly/2C36SYW
kongre aktif katılımcı formu: http://bit.ly/2Gd7NE3

‼️gerekli bilgiler formun açıklama kısmında mevcuttur‼️

https://hayatadokunankongre.site123.me/

admin inşallah yasak bir şey yapmamışımdır. sağlık bilimlerinde okuyan arkadaşlarımız, sağlığa meraklı arkadaşlarımızı da bekleriz
zavagar
zeki zavagar yükseköğrenim kız öğrenci yurdu kurucusu olarak öncelikle bize atılı suç için cevap yazmak istiyorum. bu bir karalama politikasıdır ve olayları tek taraflı dinleyerek yargılama asla yapılmamalıdır çünkü katil bile savunma yapmadan ceza almıyor.
şimdi konu şöyle: 2015-2016 eğitim öğretim sezonuna kayıt yaptırmak üzere a…g.. kül…. yurt binamızı gezerek yurt kayıt fiyatları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kayıt yaptırmak istediğini söyleyerek kayıt işlemi yapılmıştır.
eğitim öğretim yılı içerisinde yaklaşık 2-3 ay gibi süre kaldıktan sonra (kyk) kredi yurtlar kurumundan yurt çıktı diyerek imzalamış olduğu senetleri ve sözleşmenin iptal edilmesini kurumumuzdan talep etti ve kurumumuzda böyle bir şeyin olmayacağı hem sözlü hem de sözleşmemizin ödeme koşulları bölümünde 3.4 maddesi gereğince iptal işlemi olmayacağı tarafına daha öncesinden tebliğ edildiğini hatırlatarak ödeme konusunda yardımcı olabileceğimizi aceleci olmayacağımızı belirttik. öğrenci velisi d…..k…….ile yapılan telefon görüşmesinde ödeme konusunda acele etmeyerek ve ayrıca hukuki işlem şimdilik başlatmayacağımızı belirttik. aradan yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen her hangi bir resmi işlem yapılmamıştır. öğrenci a…g.. kül…. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde aynı şekilde yurtta kalan ve kaydını silmek isteyen öğrencilerimize yurdumuz hakkında ben ayrıldım bana bir şey yapamadılar sizlerde ayrılabilirsiniz diyerek kendini örnek teşkil ederek yurt düzen ve kurallarını hiçe saymıştır. ayrıca yurdumuzda bulunan arkadaşını ziyarete geldiğinde neden bu şekilde yurtta kalan öğrencilere bilgi veriyorsun diye sorumuzun cevabı yurt müdürüne, çalışanlarına ve kurucumuza hakaret ederek yurttan ayrılmıştır.
son olarak öğrenci bizlerin iyi niyetini kötüye kullandığı kanaatine vardığımızdan dolayı sözleşmemizin ödeme koşulları bölümünün 3.4 maddesi gereğince icra takibi başlatılmıştır.
Дан БилзЭрхан
selam arkadaşlar,

değinmek istediğim bir konu var ve lafı uzatmadan değinmek istiyorum. son zamanlarda bir çok kullanıcıdan dm kutusunun rahatsız edici tarzda kullanıldığı yönünde şikayet almaktayız. şikayet edilen kişilerin de hemen hemen aynı kişiler olması gerçekten de üzücü bir durum. bizi iyi anlamanızı istiyorum arkadaşlar, dm kutusunu kullanın diye yaptık ve kullanmanıza karşı olsaydık zaten yapmazdık ancak kullanın diyorsak insanları rahatsız etmeyecek şekilde kullanmak zorundasınız. siteye yeni kayıt olmuş insanlara aniden dm atıp ismini, cismini sormak gibi şeylerden vazgeçin mesela. bu sadece bir örnekti ve buradan yola çıkarak neleri yapıp neleri yapamayacağınızı anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. zira insanlar kim olduklarını söylemek isteselerdi zaten "bilgiler" kısmında paylaşır hatta profillerine kendi fotoğraflarını da koyarlardı. bu durum devam ederse şikayet edilen arkadaşlara engel geleceğini, hatta gerekirse dm özelliğinin devre dışı kalabileceğini bilmenizi istiyoruz.

yeterince açık ve net bir yazı olduğunu düşünüyor ve beni yanlış anlamanızı istemiyorum. herkese iyi geceler, iyi eğlenceler. selametle

Selam Ziyaretçi

Gördüğüm kadarıyla henüz giriş yapmamışsın! Lütfen giriş yap, bekliyorum :)